Kúpiť gymnastické lopty – e-shop

Sprievodca výberom
fitness lôpt


Gymnastické lopty  >  Gymnastické lopty pre deti, a nielen pre nich

Gymnastické lopty pre deti, a nielen pre nich

Fitlopta je vďačný darček za pár korún, ktorý vaše ratolesti zabaví a zároveň im spevní svalstvo. Predstavuje ideálne cvičebnú pomôcku, pretože posilňuje svaly celého tela a pôsobí tak prospešne v citlivom období rastu.

Ukázalo sa, že gymnastické lopty sú aj dobrou prevenciou detskej obezity, ktorá sa bohužiaľ šíri ako epidémia. "Cvičí" na nich už bábätka, ktorá sa najradšej pohupujú v polohe na brušku, samozrejme za asistencie rodičov. Vyzerá to ako nič, ale bábätka sú nútená vyrovnávať stabilitu správnymi skupinami svalov.

Gymnastická lopta naučí deti tiež optimálne sedieť a prospieva aj malým pacientom s logopedickými problémami. Vďaka hojdanie sa im totiž rozhýbe bránice, zvyknú si hospodáriť s dychom a následne ovládnu správnu výslovnosť.

InSPORTline to má!

Aktuálne si môžete vybrať napr. detskú skákaciu loptu v červenej alebo modrej farbe, s pôvabným obrázkom zvieratiek a úchytom, vďaka ktorému sa drobek na lopte udrží počas skákanie. Madlo sa rozhodne odporúča v predškolskom a mladšom školskom veku.

Alternatívou lopty s držadlom o priemere 50 cm môže byť:

Hádanka: K čomu môže byť 8 malých gymnastických lôpt?

Nebudeme vás napínať. Ako sme sa dozvedeli z recenzií, najmenšia gymnastické lopty sú využívané i netradične - totiž pre psov. Na svedomí to má nový šport zvaný Treibball. Je náhradou pasenie, kedy pes miesto ovečiek "páse" gymnastické lopty. Šťoucháním ňufákom alebo telom musí dopraviť 8 gymnastických lôpt do brány, v ktorej je psovod. Treibball je skvelý pre rozvoj komunikácie medzi psíkov a ich pánov.

Zdieľajte článok



Odporúčame gymnastické lopty






Ďalšie novinky

Gymnastická lopta s úchytkami

Prednosťou týchto lôpt sú gumové úchytky, ktoré zvyšujú možnosti využitia lopty, účinne pretiahnu a posilnia nielen nohy a brušné svalstvo.

Strečing na gymnastickej lopte

Fitlopta je úžasna pomôcka na cvičenie. Dá sa na ňej posilňovať, cvičiť v tehotenstve aj pretiahnuť telo po posilňovanie.

Rehabilitačné cviky na gymnastickej lopte

Lopta je tiež výbornou rehabilitačnou pomôckou. Cviky na gymnastickej lopte pomáhajú po zranení, po operáciách, alebo pri funkčných problémoch s chrbtom a ďalšími partiami tela.

všetky novinky