Kúpiť gymnastické lopty – e-shop

Sprievodca výberom
fitness lôpt


Gymnastické lopty  >  Začíname cvičiť na gymnastickej lopte

Začíname cvičiť na gymnastickej lopte

Gymnastická lopta je určená aj ľuďom so zdravotným obmedzením. Dokáže precvičiť hlboké stabilizačné svaly bez potu a námahy. Prvý cvik je naozaj jednoduchý – svoj chrbát posilňujete už správnym sedením na lopte, spočiatku po chvíľkach.

Dôležité je rovnomerné rozloženie váhy medzi kolená a členky aj prevencia skĺznutia, preto majte nohy mierne od seba a chodidlá pevne na zemi sa stehnami v rovnakom smere. Základný cvik na gymnastickej lopte je obyčajné sedenie či poskakovanie, ktoré pritom veľmi účinne posilňuje chrbticu a zlepšuje celkovú koordináciu pohybov. Balančné cviky aktivujú svaly a zlepšujú držanie tela i dýchanie.

Gymnastická lopta je užitočná aj zábavná športová pomôcka pre každého člena rodiny. Oplatí sa kúpiť kvalitnejšiu, pretože má väčšiu nosnosť. V ponuke internetového obchodu je aj masážna lopta, ktorú si aktívni seniori vymenili za kreslo.

Zdieľajte článok



Odporúčame gymnastické lopty






Ďalšie novinky

Gymnastická lopta s úchytkami

Prednosťou týchto lôpt sú gumové úchytky, ktoré zvyšujú možnosti využitia lopty, účinne pretiahnu a posilnia nielen nohy a brušné svalstvo.

Strečing na gymnastickej lopte

Fitlopta je úžasna pomôcka na cvičenie. Dá sa na ňej posilňovať, cvičiť v tehotenstve aj pretiahnuť telo po posilňovanie.

Rehabilitačné cviky na gymnastickej lopte

Lopta je tiež výbornou rehabilitačnou pomôckou. Cviky na gymnastickej lopte pomáhajú po zranení, po operáciách, alebo pri funkčných problémoch s chrbtom a ďalšími partiami tela.

všetky novinky