Kúpiť gymnastické lopty – e-shop

Sprievodca výberom
fitness lôpt


Gymnastické lopty  >  Strečing na gymnastickej lopte

Strečing na gymnastickej lopte

Fitlopta je úžasna pomôcka na cvičenie. Dá sa na ňej posilňovať, cvičiť v tehotenstve aj pretiahnuť telo po posilňovanie.

Práve pretiahnutiu svalov po cvičení, alebo posilňovaní sa budeme venovať v dnešnom článku. Strečing je veľmi dôležitou, ale bohužiaľ zabúdanou súčasťou tréningu. Či už v posilňovni, alebo fitku, alebo po športovom tréningu v telocvični. Vždy by ste mali pretiahnuť predovšetkým svaly, ktoré ste trénovali, alebo pri športe zaťažovali.

Na veľkej lopte môžete vykonávať strečing najmä týchto svalov:

  • dolné končatiny
  • brušné svaly
  • bedrové svaly
  • zadok

Teda veľmi sledované partie mužského aj ženského tela.

Jedným z cvikov je ľah na chrbte, kedy dáme na loptu natiahnutú nohu (spodná časť) a gúľate loptu dopredu a späť. Pri cviku môžete pomaly zdvíhať chrbát a tým ho krásne uvoľniť.

Bedrá pretiahneme v sede krúžením panvy do strany a dopredu.

Naťahovacie cviky na gymnastickej lopte

Na rehabilitačnej lopte môžete vykonávať mnoho naťahovacích cvikov. Základom je stabilný sed na lopte s rozkročenými nohami.

Potom môžete vykonávať "klasické" naťahovacie cviky:

  • krčné svaly pretiahneme s rukou na temene hlavy a hlavu ukláňame
  • vzpažíme ľavú ruku a ukloníme sa doprava, s pravou rukou doľava
  • trup pretiahneme s rukami za hlavou a otáčame doprava a doľava, dôležité je stále sedieť na lopte a mierne sa pohupovať počas cvikov, krásne sa uvoľníte

A ako uvoľniť chrbticu? Zo základného posedu urobíme niekoľko krôčikov dopredu, panvou sa stále dotýkame lopty, zaprieme sa o nohy a chrbtom sa položíme na loptu. Pomaly sa vrátime do východiskovej pozície.

Tipy na gymnastickú loptu - inSPORTline Top Ball 65 cm

Jedným z najpredávanejším gymnastických lôpt je Top Ball o priemere 65 cm, ktorú kúpite za cenu do 400 korún a vybrať si môžete zo šiestich farebných variant. Má výborné hodnotenie zákazníkov vďaka kvalitnému prevedeniu a protišmykovej úprave, toľko žiadané na intenzívne cvičenie na lopte. Nosnosť má až 600 kilogramov a súčasťou balenia je ručná pumpa na ľahké nafúknutie do požadovaného objemu.

Je ideálna na denné cvičenie, či už z vlastnej vôle, alebo napríklad na odporúčanie fyzioterapeuta. Je naozaj výborna na bolesti chrbta.

Zdieľajte článok



Odporúčame gymnastické lopty






Ďalšie novinky

Gymnastická lopta s úchytkami

Prednosťou týchto lôpt sú gumové úchytky, ktoré zvyšujú možnosti využitia lopty, účinne pretiahnu a posilnia nielen nohy a brušné svalstvo.

Strečing na gymnastickej lopte

Fitlopta je úžasna pomôcka na cvičenie. Dá sa na ňej posilňovať, cvičiť v tehotenstve aj pretiahnuť telo po posilňovanie.

Rehabilitačné cviky na gymnastickej lopte

Lopta je tiež výbornou rehabilitačnou pomôckou. Cviky na gymnastickej lopte pomáhajú po zranení, po operáciách, alebo pri funkčných problémoch s chrbtom a ďalšími partiami tela.

všetky novinky