Kúpiť gymnastické lopty – e-shop

Sprievodca výberom
fitness lôpt


Gymnastické lopty  >  Posilňovanie na gymnastickej lopte

Posilňovanie na gymnastickej lopte

Cvičenie na lopte je vhodným doplnením jednostranne zaťažujúceho tenisu alebo jazdy na bicykli. Samostatne potom jedinečným posilňovacím programom, zvlášť pre hlboké stabilizačné svaly.

Ich správna aktivácia je dôležitá pri športovom výkone i každodenných činnostiach vrátane sedenie v zamestnaní. A ako pri tom môže pomôcť práve gymnastická lopta? Pretože je pohyblivý, svaly musia pre udržanie rovnováhy viac pracovať, a do cvičenia sa zapájajú aj tie, ktoré bežne zaháľajú. Spevniť možno teda aj problematické partie, napríklad brušné svaly alebo zadnú časť rúk.

Cviky pre pevné brucho a paže

Gymnastická lopta pod nohami vylepší klasické sedy-ľahy, teda skracovačky. Tým, že sa hýbe a nohy ho musí držať, sú účinne posilňované brušné svaly. Precvičenie zadnej časti ramien začína posadením na veľký gymnastickú loptu a zaprením o ruky. Chodidlá sú na zemi, telo sa s nádychom dvíha, ruky pokrčí a zadok spúšťa k podlahe. S výdychom späť hore.

Posilňovať na lopte je ideálne trikrát týždenne, alebo denne v krátkych sériách vybraných cvikov.

Zdieľajte článok



Odporúčame gymnastické lopty






Ďalšie novinky

Gymnastická lopta s úchytkami

Prednosťou týchto lôpt sú gumové úchytky, ktoré zvyšujú možnosti využitia lopty, účinne pretiahnu a posilnia nielen nohy a brušné svalstvo.

Strečing na gymnastickej lopte

Fitlopta je úžasna pomôcka na cvičenie. Dá sa na ňej posilňovať, cvičiť v tehotenstve aj pretiahnuť telo po posilňovanie.

Rehabilitačné cviky na gymnastickej lopte

Lopta je tiež výbornou rehabilitačnou pomôckou. Cviky na gymnastickej lopte pomáhajú po zranení, po operáciách, alebo pri funkčných problémoch s chrbtom a ďalšími partiami tela.

všetky novinky